Nyhet

C-Rad

C-Rad ökar omsättning och resultat - rekord för ett första kvartal

Medicinteknikbolaget C-Rad redovisar ökande omsättning och resultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

"Vi inleder 2021 med ytterligare ett starkt kvartal som jag är mycket tillfreds med. Omsättningstillväxten i kombination med endast en marginell ökning av kostnaderna genererar ett rekordhögt resultat för ett första kvartal för bolaget. Tillväxt i orderingången på nästan 50 procent i konstanta valutor signalerar även en stark start på året. COVID-19 påverkar fortfarande vår verksamhet, men det är mycket uppmuntrande att se att kunderna fokuserar på att uppgradera sina cancercentra med ytskanning på vägen mot att etablera tekniken som vårdstandard", säger vd Tim Thurn i rapporten.

Orderingången landade på 66,3 miljoner kronor (47,7), en ökning med 39,0 procent mot föregående år. I konstanta valutor var ökningen 49 procent.

Omsättningen steg 15,8 procent till 60,0 miljoner kronor (51,8). I konstanta valutor var ökningen 23 procent.

Rörelseresultatet blev 6,2 miljoner kronor (1,0), med en rörelsemarginal på 10,3 procent (1,9).

Resultatet efter skatt blev 3,2 miljoner kronor (0,4), en ökning med 700,0 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,09 kronor (0,01), vilket innebär en ökning med 800,0 procent mot föregående år.

"Vi förväntar oss att produktförsäljningen fortsätter att växa under överskådlig framtid i betydligt högre takt än den totala marknaden för strålbehandling. Den snabba utvecklingen inom serviceverksamheten under de senaste åren visar en fortsatt positiv utveckling. Det är vår förväntan att service kommer att fortsätta växa och över tid utgöra en större andel av våra intäkter", skriver C-Rad-chefen.

C-Rad, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Orderingång66,347,739,0%
Nettoomsättning60,051,815,8%
Rörelseresultat6,21,0520,0%
Rörelsemarginal10,3%1,9%
Nettoresultat3,20,4700,0%
Resultat per aktie, kronor0,090,01800,0%


http://media.finwire.com/media/FWM005F40E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt