Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

C-Rad

C-Rad ökar omsättning och vinst under tredje kvartalet

Medicinteknikbolaget C-Rad ökade både omsättningen och vinsten i det tredje kvartalet jämfört med fjolåret. Särskilt bra gick det för bolaget i Amerika under perioden.

Omsättningen steg 20,2 procent till 63,2 miljoner kronor (52,6). I Amerika ökade försäljningen med 168 procent och även Europa uppvisade en fortsatt tillväxt vad gäller orderingång och intäkter, jämfört med fjolåret. Försäljningen inom APAC-regionen var stabil men orderingången minskade jämfört med vad som var ett starkt tredje kvartal i fjol.

”Trots ett proaktivt tillvägagångssätt för att säkra leveranskedjan påverkades C-RAD till del av försenade komponenter under kvartalet, vilket resulterade i leveransbegränsningar främst för HIT-produkterna som påverkade APAC-regionen negativt”, säger vd Tim Thurn.

Rörelseresultatet blev 8,8 miljoner kronor (5,4), med en rörelsemarginal på 13,9 procent (10,3).

Resultatet efter skatt blev 4,9 miljoner kronor (3,8), och per aktie 0,15 kronor (0,11).

Orderingången landade på 82,1 miljoner kronor (80,5).

C-Rad, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Orderingång82,180,52,0%
Nettoomsättning63,252,620,2%
Rörelseresultat8,85,463,0%
Rörelsemarginal13,9%10,3%
Nettoresultat4,93,828,9%
Resultat per aktie, kronor0,150,1136,4%


http://media.finwire.com/media/FWM0068658-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt