Nyhet

C

C Security ökar förlusten i tredje kvartalet - antalet uppkopplade enheter ökade

Båtlarmspecialisten C Security redovisar oförändrad omsättning men ökad förlust i tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen uppgick till 0,5 miljoner kronor (0,5).

Trots en platt omsättningsutveckling ökade antalet uppkopplade enheter med 24 procent. Försäljningen av produkterna Spåra och C-pod mini står för hela ökningen.

Rörelseresultatet blev -4,7 miljoner kronor (-0,8).

Resultatet före och efter skatt var -4,7 miljoner kronor (-0,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,01).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,4 miljoner kronor (-0,2).

Likvida medel uppgick till 1,3 miljoner kronor (0,2).

"Vi har som de flesta andra bolag i elektroniksektorn drabbats av leveransförseningen i pandemins fotspår. Det påverkade vår försäljning under det tredje kvartalet. Det har också lett till senareläggning av lansering av nya produkter. Trots det har vi fortsatt växa och fullföljt utvecklingen av nya produkter som vi kommer att lansera inom kort", uppger bolagets vd Jacob Lundberg.

Under kvartalet har C Security offentliggjort en planerad lansering i första kvartalet nästa år för sin självladdande GPS-tracker för hundar.

"Vår tillväxtstrategi ligger fast. Tillsammans med våra aktieägare och finansiärer är vi redo för en kraftfull expansion med nya produkter och lansering på flera marknader", avslutar Lundberg.

C Security, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,50,50,0%
Rörelseresultat-4,7-0,8
Resultat före skatt-4,7-0,6
Nettoresultat-4,7-0,6
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,01
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,4-0,2
Likvida medel1,30,2550,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0069B6C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C Security

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C Security

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt