Nyhet

Catella

Catella minskar omsättning och resultat under tredje kvartalet

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Omsättningen sjönk 36,1 procent till 361 miljoner kronor (565).

Rörelseresultatet blev 51 miljoner kronor (259), med en rörelsemarginal på 14,1 procent (45,8).

Resultatet före skatt var 50 miljoner kronor (246).

Resultatet efter skatt blev 36 miljoner kronor (220), en minskning med 83,6 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,39 kronor (2,44), vilket innebär en minskning med 84,0 procent mot föregående år.

"Den renodlade verksamheten i Catellas fastighetssegment utvecklas väl och vi fortsätter att förbättra lönsamheten och ta strategiska kliv framåt. Underliggande intäkter och rörelseresultat utvecklas i linje med våra förväntningar. Under tredje kvartalet föregående år bidrog Principal Investments försäljning av Grand Central med 229 miljoner kronor i rörelseresultat. Justerat för denna försäljning, ökade resultatet före jämförelsestörande poster med 85 procent till 48 miljoner kronor", skriver vd och koncernchef Christoffer Abramson.

Catellachefen ger även en framåtblick.

"Det fjärde kvartalet är normalt den mest transaktionsintensiva perioden för Corporate Finance och vi ser en stark pipeline, framförallt på de svenska och franska marknaderna. Avslutningsvis så har vi en fortsatt stark finansiell ställning med 1,7 miljarder kronor i likvida medel och en soliditet på 35 procent och står väl rustade för fortsatt tillväxt."

Catella, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning361565-36,1%
Rörelseresultat51259-80,3%
Rörelsemarginal14,1%45,8%
Resultat före skatt50246-79,7%
Nettoresultat36220-83,6%
Resultat per aktie, kronor0,392,44-84,0%


http://media.finwire.com/media/FWM006954D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Catella B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt