Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella

Catella minskar omsättning och resultat under tredje kvartalet

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Omsättningen sjönk 36,1 procent till 361 miljoner kronor (565).

Rörelseresultatet blev 51 miljoner kronor (259), med en rörelsemarginal på 14,1 procent (45,8).

Resultatet före skatt var 50 miljoner kronor (246).

Resultatet efter skatt blev 36 miljoner kronor (220), en minskning med 83,6 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,39 kronor (2,44), vilket innebär en minskning med 84,0 procent mot föregående år.

"Den renodlade verksamheten i Catellas fastighetssegment utvecklas väl och vi fortsätter att förbättra lönsamheten och ta strategiska kliv framåt. Underliggande intäkter och rörelseresultat utvecklas i linje med våra förväntningar. Under tredje kvartalet föregående år bidrog Principal Investments försäljning av Grand Central med 229 miljoner kronor i rörelseresultat. Justerat för denna försäljning, ökade resultatet före jämförelsestörande poster med 85 procent till 48 miljoner kronor", skriver vd och koncernchef Christoffer Abramson.

Catellachefen ger även en framåtblick.

"Det fjärde kvartalet är normalt den mest transaktionsintensiva perioden för Corporate Finance och vi ser en stark pipeline, framförallt på de svenska och franska marknaderna. Avslutningsvis så har vi en fortsatt stark finansiell ställning med 1,7 miljarder kronor i likvida medel och en soliditet på 35 procent och står väl rustade för fortsatt tillväxt."

Catella, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning361565-36,1%
Rörelseresultat51259-80,3%
Rörelsemarginal14,1%45,8%
Resultat före skatt50246-79,7%
Nettoresultat36220-83,6%
Resultat per aktie, kronor0,392,44-84,0%


http://media.finwire.com/media/FWM006954D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.