Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cdon

Cdon förvärvar majoritetsposter i Commerce 8 och Xales Tech Lab

E-handelsbolaget Cdon har förvärvat 56 procent av e-handelskonsultbolaget Commerce 8 samt 56 procent av integrationsplattformen Xales Tech Lab, för att stärka bolagets erbjudande mot handlare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Commerce 8 är en internationell konsultfirma inom e-handel som under 2021 väntas omsätta cirka 0,5 miljoner euro.

Aktierna i Commerce 8 förvärvas till en kontant köpeskilling på 0,18 miljoner euro, kombinerat med en tilläggsköpeskilling som baseras på bolagets kommande rörelseresultat. Cdon har även en köpoption på att förvärva resterande aktier i bolaget till en förbestämd ebit-multipel om cirka 3,5 år.

Xales Tech Lab är ett SaaS-bolag i tidigt stadium som skapat en integrationsplattform för onlinebutiker och relevanta marknadsplatser.

Förvärvet av Xales Tech Lab görs till en köpeskilling på 0,40 miljoner euro, varav 0,10 miljoner euro betalas kontant och resterande del i Cdon-aktier. Cdon har genomfört en riktad nyemission på 6 156 aktier till säljarna i Xales. Även i denna transaktionen har Cdon en köpoption för att i framtiden förvärva resterande aktier i bolaget.

Cdons tillförordnade vd Allan Junge-Jensen bedömer att förvärven stärker bolagets erbjudande till handlarna på plattformen. Samtidigt som onboarding-processen kommer bli snabbare och enklare.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om CDON

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt