Nyhet

Cdon

Cdon förvärvar majoritetsposter i Commerce 8 och Xales Tech Lab

E-handelsbolaget Cdon har förvärvat 56 procent av e-handelskonsultbolaget Commerce 8 samt 56 procent av integrationsplattformen Xales Tech Lab, för att stärka bolagets erbjudande mot handlare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Commerce 8 är en internationell konsultfirma inom e-handel som under 2021 väntas omsätta cirka 0,5 miljoner euro.

Aktierna i Commerce 8 förvärvas till en kontant köpeskilling på 0,18 miljoner euro, kombinerat med en tilläggsköpeskilling som baseras på bolagets kommande rörelseresultat. Cdon har även en köpoption på att förvärva resterande aktier i bolaget till en förbestämd ebit-multipel om cirka 3,5 år.

Xales Tech Lab är ett SaaS-bolag i tidigt stadium som skapat en integrationsplattform för onlinebutiker och relevanta marknadsplatser.

Förvärvet av Xales Tech Lab görs till en köpeskilling på 0,40 miljoner euro, varav 0,10 miljoner euro betalas kontant och resterande del i Cdon-aktier. Cdon har genomfört en riktad nyemission på 6 156 aktier till säljarna i Xales. Även i denna transaktionen har Cdon en köpoption för att i framtiden förvärva resterande aktier i bolaget.

Cdons tillförordnade vd Allan Junge-Jensen bedömer att förvärven stärker bolagets erbjudande till handlarna på plattformen. Samtidigt som onboarding-processen kommer bli snabbare och enklare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CDON

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt