Cirka 68 procent av Boozts teckningsoptionsprogram utnyttjat - Börskollen

Nyhet

Cirka

Cirka 68 procent av Boozts teckningsoptionsprogram utnyttjat

E-handelsbolaget Boozt meddelar att deltagare i bolagets teckningsoptionsprogram 2018/2021 har tecknat 772 347 nya aktier av programmets totala 1 137 347 aktier. Det motsvarar alltså en teckning på cirka 68 procent.

Medlemmar i koncernledningen har utnyttjat teckningsoptioner för teckning av totalt 468 347 nya aktier. Samtidigt har de tillsammans avyttrat motsvarande antal nytecknade aktier för att upprätthålla en skälig exponering, skriver Boozt.

Efter transaktionerna har koncernledningen, inklusive familj och bolag, ett innehav om 1 037 000 aktier vilket motsvarar 1,6 procent av aktiekapitalet. Det överensstämmer även med innehavet innan inlösen av optionsprogrammet.

Teckningsperioden för programmet avslutas den 14 juni.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev