Coinbase rapporterar kraftig tillväxt i första kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Coinbase rapporterar kraftig tillväxt i första kvartalet

Coinbase rapporterar preliminärt kraftig tillväxt i det första kvartalet, till följd av ökat intresse för kryptovalutor både bland privatinvesterare och institutioner. Detta inför den kommande direktnoteringen på Nasdaq i USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna väntas uppgå till cirka 1,8 miljarder dollar, vilket markerar en niodubbling mot samma period i fjol. Det kan även jämföras med 585 miljoner dollar under fjärde kvartalet i fjol. Den totala handelsvolymen lyder 335 miljarder dollar.

Nettovinsten väntas landa på mellan 730 och 800 miljoner dollar, också en flerdubbling.

Plattformen har nu 56 miljoner verifierade användare och en marknadsandel om 11,3 procent sett till tillgångssumman.

Under hela 2021 räknar man med "meningsfull tillväxt", drivet framförallt av ökat institutionellt intresse i tillgångsklassen.

Coinbase kommer att börja handlas på Nasdaqbörsen i USA den 14 april.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Coinbase

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Coinbase

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev