Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Compodium

Compodium genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 9 november

Compodium genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Anmälningstiden löper från 14 oktober till 28 oktober och första handelsdag blir den 9 november. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattar 2,5 miljoner aktier till teckningskursen 26 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 65 miljoner kronor före emissionskostnader.

Ankarinvesterare är Concejo, Quinary Investment, Fårö Capital, ES Aktiehandel samt
Beijer Ventures som åtagit sig att teckna aktier för 50 miljoner kronor, motsvarande 77 procent av erbjudandet.

Nasdaq Stockholm har, med sedvanliga förbehåll, meddelat att bolaget uppfyller noteringskraven på First North. Compodium har upprättat ett prospekt som idag har godkänts av Finansinspektionen. Redeye är finansiell rådgivare till bolaget, tillika utsedd som Certfied Adviser för bolagets aktie på First North. Nordnet Bank agerar Selling Agent i samband med erbjudandet.

Compodium grundades 1997 och bolaget levererar en säker digital kommunikationsplattform.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Compodium

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Compodium

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt