Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Continental

Continental guidar för högre försäljning och marginal under 2021

Tyska fordonsunderleverantören Continental förväntar sig att intäkterna uppgår till cirka 40,5-42,5 miljarder euro och justerade ebit-marginalen cirka 5-6 procent för 2021, enligt senaste guidningen.

Det fria kassaflödet före förvärv och exklusive avknoppningseffekter förväntas bli på mellan 0,9-1,3 miljarder euro.

I prognosen förutsätter Continental att den lätta fordonsproduktionen ökar med 9-12 procent under 2021, jämfört med 2020. Prognosen antar också att valutakurserna inte avviker alltför mycket från var de var i inledningen av året.

Bolaget skriver att vissa av utsikterna för 2021 är under de nuvarande genomsnittliga förväntningarna från analytikerna, utan att klargöra vilka.

Continentals preliminära resultat för 2020 är en omsättning på 37,7 miljarder euro (44,5) och en justerad ebit-marginal på 3,5 procent (7,3). Det fria kassaflödet uppgår till 1,1 miljarder euro.

https://www.dgap.de/dgap/News/adhoc/continental-announces-outlook-for-fiscal/?newsID=1426868

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Continental

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Continental

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt