Nyhet

CR Ventures avser köpa upp Curira under ett omvänt förvärv

Teknikbolaget CR Ventures har ingått en avsiktsförklaring om att förvärva alla aktier i Curira genom ett omvänt förvärv. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår indikativt till 350 miljoner kronor och är föremål för slutförhandling. Betalning erläggs genom en nyemission på preliminärt 10 miljoner aktier i CR Ventures för priset av 35 kronor per aktie.

Efter fusionen kommer Curiras aktieägare att sitta på nästan 80 procent av kapitalet och nära 73 procent av rösterna i det kombinerade bolaget. Resten tillfaller CR Venturas aktieägare.

Om transaktionen genomförs (förväntas stänga i fjärde kvartalet) kommer också CR Ventures verksamhet att ändras till Curiras verksamhet. Curira är en av Sveriges största aktörer inom personlig assistans.

”För CR Ventures är det här en perfect match, Curira Group är ett bolag i stark tillväxt inom en fragmenterad bransch”, säger Fredrik Crafoord, styrelseordförande i CR Ventures.

Curira omsätter i årstakt (rullande 12 månader) cirka 750 miljoner kronor med 6 procents marginal, oräknat för kommande förvärv.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Curira

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Curira

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt