Nyhet

CR Ventures kallar till extra stämma för att godkänna omvänt förvärv av Curira Group

Aktieägarna i CR Ventures kallas till extra bolagsstämma måndagen den 27 december i Stockholm.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 5 miljoner och högst 20 miljoner aktier.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner det omvända förvärvet av Curira Group, vilket aviserades den 17 november. Förvärvet ska finansieras genom en riktad emission till säljarna av Curira på 9,69 miljoner B-aktier till en teckningskurs på 35 kronor per aktie, vilket motsvarar en köpeskilling på 339 miljoner kronor.

Vidare föreslås att styrelsen utökas med nyval av Cristina Husmark Persson, Ali Karimi och
Mikael Odenberg som styrelseledamöter.

Styrelsen vill även ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemissioner av aktier, inom ramarna för bolagsordningens antal aktier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Curira

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Curira

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt