Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CS

CS Medica ska noteras på Spotlight under tredje kvartalet

Danska CS Medica ska ta in kapital och notera sig på Spotlight Stock Market under tredje kvartalet. Det ska ge möjlighet att upprätthålla en hög tillväxttakt inför lansering av produkter, utöka verksamheten och ta marknadsandelar, enligt ett pressmeddelande.

CS Medica grundades 2011 och utvecklar receptfria medicintekniska produkter som innehåller cannabinoider. Nuvarande fokus är på cannabidiol som behandling mot autoimmunrelaterade störningar, såsom psoriasis, artrit och håravfall. I dagsläget har bolaget elva produkter på den europeiska marknaden, med ytterligare nio produkter som ska lanseras före utgången av 2022.

Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare till CS Medica.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CS Medica

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CS Medica

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt