Nyhet

Dalsspira

Dalsspira redovisar lägre intäkter och ökad förlust i fjärde kvartalet

Mejeriet Dalsspira redovisar lägre intäkter och ökad förlust i fjärde kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Nettoomsättningen sjönk 14,9 procent till 5,7 miljoner kronor (6,7).

Rörelseresultatet blev -2,1 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (-1,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,22 kronor (-0,21).

Styrelsen föreslår ingen utdelning, i likhet med föregående år.

"Övergripande är målet att fortsätta försäljningen av Grillost mot butik och restaurang men vi kommer även att driva ett offensivt spår med nylanseringar utöver de tidigare nämnda bag in boxen. Vidare är det högt prioriterat att höja försäljningen av konsumtionsmjölk för att på så vis nå positivt resultat för bolaget", skriver Dalsspira i bokslutet om framtidsutsikterna.

"Vi på Dalsspira vänder nu blickarna framåt och ser med glädje på borttagna restriktioner, ökad turism på västkusten och restauranger som öppnar upp och vill ha förstklassiga lokalt producerade produkter på sin meny", avslutar bolaget.

Dalsspira, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning5,76,7-14,9%
Rörelseresultat-2,1-1,5
Nettoresultat-2,2-1,5
Resultat per aktie, kronor-0,22-0,21
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006FB84-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DalsSpira Mejeri

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DalsSpira Mejeri

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt