DAX utvidgas till 40 bolag, Zalando och Airbus bland bolagen som tar plats i indexet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DAX utvidgas till 40 bolag, Zalando och Airbus bland bolagen som tar plats i indexet

DAX

Tyska storbolagsindexet DAX utvidgas nu från 30 till 40 bolag och bland de nya tillskotten finns nätmodehandlaren Zalando och flygplanstillverkaren Airbus.

De övriga åtta bolagen som tillkommer är Siemens Healthineers, Symrise, Hellofresh, Sartorius, Porsche, Brenntag, Puma och Qiagen.

"Vi slutför den största DAX-reformen i vår historia, vilket manifesterar DAX som det tyska Blue Chip-indexet som kommer att representera ett bredare spektrum av den tyska kapitalmarknaden", säger Stephan Flägel, produktchef på indexleverantören Qontigo.

Ändringarna träder i kraft den 20 september. Nästa översyn av DAX-indexet är planerad den 3 december.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Airbus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.