Di föredrar CTEK framför Cary Group inför stundande noteringar

Nyhet

{newsItem.title}

Di föredrar CTEK framför Cary Group inför stundande noteringar

Dagens industri rekommenderar att teckna i CTEK men att avstå Cary Group när bolagen snart ska noteras.

Di gillar batteriladdningsbolaget CTEK för att det har en stark organisk tillväxt och ett starkt varumärke och teknikledarskap. Därtill tar investmentbolaget Latour över som största ägare med 31 procent när verksamheten går publikt.

”När Latour tar över nycklarna kommer potentialen att förvaltas på bästa sätt. Teckna, teckna, teckna och behåll”, skriver Di om CTEK.

För Cary Groups del kommer en av storägarna att bli prisokänsliga pensionsjätten AMF. I valet mellan dem och Latour som storägare föredrar Di den senare. Därtill dras Cary Group med en krävande värdering vilket inte heller faller tidningen i smaken.

”Låt AMF och övriga förvaltare ta hand om aktierna. Väck mig gärna om börsvärdet skulle kapas med en tredjedel”, skriver Di:s Richard Bråse.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev