Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Diagonal

Diagonal Bio har gjort nya tester med covid-19-prover, levererar svar på under 10 minuter

Bioteknikbolaget Diagonal Bio har genomfört ytterligare tester med sin diagnostikplattform Panviral. I den senaste studien har svarstiden för covid-19-prover uppgått i snitt till 9,85 minuter vilket är snabbare än konkurrerande lösningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Testerna inkluderar 35 positiva prover och har en standardavvikelse på 0,35 minuter.

Bolaget är nöjd med testresultaten, både vad gäller svarstiden och den tidigare kommunicerade noggrannheten på 96,5 procent.

”De senaste resultaten av testtidsoptimering är mycket positiva eftersom dessa gör Panviral potentiellt snabbare än alla konkurrerande diagnostiska lösningar på marknaden. Kombinationen av snabb detektion, hög precision och enkel användning skapar kommersiella möjligheter på global skala. Vi ser fram emot att ta morgondagens diagnostiska infrastruktur till marknaden. Vi är mycket nöjda med de resultat vi har uppnått hittills och kommer fortsätta att optimera Panviral”, kommenterar vd Jack Egelund Madsen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Diagonal Bio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Diagonal Bio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt