Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Diagonal

Diagonal Bio ökar förlusten under tredje kvartalet - fokus på utveckling av Panviral

Bioteknikbolaget Diagonal Bio redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen uppgick till 0,2 miljoner kronor (0). Bolaget hade cirka 2 miljoner kronor i aktiverat utvecklingsarbete.

Rörelseresultatet blev -4,3 miljoner kronor (-0,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,50 kronor (-0,02).

- Ökningen av förlusten är ett resultat av att verksamheten etablerats och att en organisation för utveckling har etablerats. Personalkostnaderna har därigenom ökat till följd av anställning av personal inom forskning och utveckling. Övriga externa kostnader ökar också i samband med fortsatt utveckling av bolagets produkter, skriver bolaget.

Likvida medel uppgick till 24,9 miljoner kronor (1,6).

- Under det tredje kvartalet har vi fokuserat på utveckling av Panviral och den regulatoriska processen. Det är med glädje jag kan meddela att vi har gjort framsteg avseende utvecklingen och ligger i fas enligt vår planering. Vår uppdaterade prototyp har visat positiva resultat. Dessutom har vi säkerställt viktiga samarbeten för att gå vidare med kvalitetsarbetet och regulatoriska godkännanden längre fram, skriver vd Jack Egelund Madsen.

Diagonal Bio, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning0,20
Rörelseresultat-4,3-0,1
Resultat per aktie, kronor-0,50-0,02
Likvida medel24,91,6


http://media.finwire.com/media/FWS0068828-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Diagonal Bio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Diagonal Bio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt