Nyhet

Dividend

Dividend Swedens substansvärde minskade i tredje kvartalet

Investeringsbolaget Dividend Sweden redovisar ett minskat substansvärde under det tredje kvartalet, jämfört med året innan. Resultatet kom däremot att förbättras rejält under perioden.

Substansvärdet uppgick till 1,70 kronor per aktie (1,79).

Omsättningen blev 30,9 miljoner kronor (28,6).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (2,9). Resultatet före skatt var 19,3 miljoner kronor (3,4). Resultatet efter skatt blev 15,3 miljoner kronor (3,4), och per aktie 0,34 kronor (0,09).

"Den goda marknaden har medfört att vi kunnat fortsätta minska vår noterade del av portföljen, samtidigt som vi jobbar aktivt med att genomföra noteringar av de onoterade bolag vi har substantiella innehav i. Under kommande 6 till 12 månader ser vi att bolag med portföljvärden om cirka 35 miljonerkronor har goda möjligheter att noteras till värden överstigande våra bokförda värden, vilket kan komma medföra realiserade vinster", säger vd Bo Lindén.

Dividend Sweden, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning30,928,68,0%
Rörelseresultat-0,72,9
Rörelsemarginal10,1%
Resultat före skatt19,33,4467,6%
Nettoresultat15,33,4350,0%
Resultat per aktie, kronor0,340,09277,8%


http://media.finwire.com/media/FWS0067F84-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DS Plattformen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DS Plattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt