Nyhet

DS

DS Spac 1 kallar till extra stämma för att godkänna förvärvet av Bellpal

Aktieägrna i spac-bolaget DS Spac 1 kallas till extra bolagsstämma onsdagen den 26 januari 2022 i Stockholm.

Styrelsen föreslår att stämman ska besluta om det aviserade förvärvet av Bellpal.

Bolagsordningen föreslås ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 800 miljoner och högst 3,2 miljarder aktier. Bolaget föreslås byta namn till Bellpal Holding.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om en riktad nyemission på högst 896,3 miljoner aktier för att fullgöra förvärvet av Bellpal.

Vidare föreslås stämman besluta om två incitamentsprogram, ett program om 40 miljoner teckningsoptioner riktat till styrelsen och ett program om 80 miljoner teckningsoptioner riktat till anställda i bolaget och ledande befattningshavare.

DS Spac 1 har tidigare delats ut till aktieägarna i Dividend Sweden, men aktien har ännu inte noterats på någon marknadsplats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DS Plattformen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DS Plattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt