Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EBM utreder stora kursrörelser i mindre bolag - Di

Flera mindre noterade bolag på den svenska marknaden har noterat väldigt stora rörelser efter att man fått uppmärksamhet i sociala medier. Enligt vad Dagens industri, Di, erfar utreder Ekobrottsmyndigheten misstänkt organiserad marknadsmanipulation i vissa aktier.

Affärstidningen nämner aktier som Taurus Energy, Future Gaming och Challenger Mobile som exempel på bolag som skickat ut pressmeddelande i syfte att förtydliga att det inte finns någon hemlig kurspåverkande information som kan påverka uppgången.

Jan Leopoldson, kammaråklagare på EBM:s finansmarknadskammare, uppger för Di att man den senaste tiden fått in tips nästan varje vecka. Det är inte ovanligt att tipsen handlar om personer i sociala medier, dels Twitter men även hemliga grupper på Facebook, där man uttalar sig väldigt positivt om enskilda aktier. EBM ser också mycket allvarligt på situationer där det finns indikationer på att aktiekurser manipuleras mer organiserat.

EBM kommenterar aldrig aktiva utredningar.

https://www.di.se/nyheter/ebm-utreder-sommarens-sanslosa-kursrusningar/

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt