Nyhet

Ecoclime: Kurslyft inför byte till First North - Carlsquare

Ecoclime-aktien har gått starkt den senaste tiden. En förklaring förutom en bra halvårsrapport är sannolikt att Nasdaq nu har godkänt att Ecoclime-aktien kan börja handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market från den 14 september. Detta bör möjliggöra att flera investerare kommer in på bolagets ägarlista, framförallt utländska ägare då Nasdaq har betydligt fler anslutna medlemmar.

Bolagets halvårsrapport presenterades den 20 augusti. Dagen därpå offentliggjordes att dotterbolaget SDC Automation har fått ett första uppdrag att uppgradera klimatsystemet på tre serverhallar i Sverige till ett värde av 5,5 miljoner kronor. Ecoclime har också stärkt upp sin försäljningsorganisation med en försäljningschef, Peter Bodin samt Wille Wilkens som account manager. Till koncernens säljteam har även Fredrik Hansson från H-Gruppen (ett bolag som Ecoclime förvärvade kring årsskiftet 2019/20) knutits. En central del i Ecoclimes strategi är också att sälja in bolagets produkter via sina nyförvärvade bolag (ventilations- och rörinstallatörer).

Som framgår i graf nedan har Ecoclime med råge passerat nivåerna från innan Corona-krisen som fick aktiemarknaden på fall. Senast betalda kurs var 10,7 kronor och i vår grundanalys från den 21 september beräknar vi ett motiverat värde per aktie om 13,5 kronor (läs här). Således finns en kurspotential fortfarande kvar.

Research feed

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ecoclime

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ecoclime

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt