Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb ökar omsättningen - ser ljust på framtiden trots förseningar av nya affärsmöjligheter

Industribolaget Ecomb ökade omsättningen och resultatet i det andra kvartalet.

Omsättningen ökade till 2,2 miljoner kronor (0). Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet före skatt var 0,7 miljoner kronor (-0,6). Resultatet efter skatt blev 0,7 miljoner kronor (-0,6).

"Nya affärsmöjligheter har försenats på grund av corona-pandemin, men vi ser ändå ljust på framtiden. Med det nya affärsområdet ECOMB Ocean Recycle håller vi på att bygga ett nytt ben att stå på och vi ser en mycket stor potential i den nya patenterade tekniken. Vi hoppas inom kort komma i mål med kapitalanskaffning och därefter omgående fortsätta i ett högre tempo", skriver bolaget i rapporten.

Ecomb skriver också att företagets marknad rimligen bör påverkas mindre än av corona än andra marknader.

"'Greta-effekten' innebär ett ökat tryck på politiker och andra beslutsfattare att höja tempot, utsläppen måste helt enkelt minska. Strategiska samarbeten med internationella företag som har större finansiella muskler är en viktig del för att vi ska kunna få ta del av större projekt. Ombyggnader av kolpannor till biobränsleeldning är ett exempel. Men om konsekvenserna av pandemin blir mycket långtgående kan givetvis även våra marknader påverkas negativt", skriver bolaget.

Ecomb uppger också att man har legat lågt.

"Kassan i bolaget ligger dock på en förhållandevis låg nivå, vilket medfört att vi tvingats avvakta med offensiva satsningar. På grund av corona-pandemin har vi legat lågt, men sett över förutsättningarna för olika former av kapitaltillskott, såväl till moderbolaget som dotterbolaget Ocean Recycle", skriver företaget. Likvida medel var vid periodens utgång 0,7 miljoner kronor. Kundfordringarna uppgick till cirka 1,3 miljoner kronor och leverantörsskulderna till omkring 0,4 miljoner.

Ecomb, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning2,20,0
Rörelseresultat-1,6-0,6
Resultat före skatt0,7-0,6
Nettoresultat0,7-0,6

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ECOMB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt