Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb ökar omsättningen - ser ljust på framtiden trots förseningar av nya affärsmöjligheter

Industribolaget Ecomb ökade omsättningen och resultatet i det andra kvartalet.

Omsättningen ökade till 2,2 miljoner kronor (0). Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet före skatt var 0,7 miljoner kronor (-0,6). Resultatet efter skatt blev 0,7 miljoner kronor (-0,6).

"Nya affärsmöjligheter har försenats på grund av corona-pandemin, men vi ser ändå ljust på framtiden. Med det nya affärsområdet ECOMB Ocean Recycle håller vi på att bygga ett nytt ben att stå på och vi ser en mycket stor potential i den nya patenterade tekniken. Vi hoppas inom kort komma i mål med kapitalanskaffning och därefter omgående fortsätta i ett högre tempo", skriver bolaget i rapporten.

Ecomb skriver också att företagets marknad rimligen bör påverkas mindre än av corona än andra marknader.

"'Greta-effekten' innebär ett ökat tryck på politiker och andra beslutsfattare att höja tempot, utsläppen måste helt enkelt minska. Strategiska samarbeten med internationella företag som har större finansiella muskler är en viktig del för att vi ska kunna få ta del av större projekt. Ombyggnader av kolpannor till biobränsleeldning är ett exempel. Men om konsekvenserna av pandemin blir mycket långtgående kan givetvis även våra marknader påverkas negativt", skriver bolaget.

Ecomb uppger också att man har legat lågt.

"Kassan i bolaget ligger dock på en förhållandevis låg nivå, vilket medfört att vi tvingats avvakta med offensiva satsningar. På grund av corona-pandemin har vi legat lågt, men sett över förutsättningarna för olika former av kapitaltillskott, såväl till moderbolaget som dotterbolaget Ocean Recycle", skriver företaget. Likvida medel var vid periodens utgång 0,7 miljoner kronor. Kundfordringarna uppgick till cirka 1,3 miljoner kronor och leverantörsskulderna till omkring 0,4 miljoner.

Ecomb, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning2,20,0
Rörelseresultat-1,6-0,6
Resultat före skatt0,7-0,6
Nettoresultat0,7-0,6

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om ECOMB

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.