Nyhet

Eevia

Eevia Health ökar omsättningen samt förlusten i Q3

Finska växtextraktbolaget Eevia Health redovisar mer än dubblad omsättning samt ökad förlust under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 116,7 procent till 1,3 miljoner euro (0,6).

Ebitda-resultat blev -0,8 miljoner euro (-0,1).

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner euro (-0,2).

Resultatet före och efter skatt var -0,9 miljoner euro (-0,2).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 1,4 miljoner euro (0,5).

Eevia Healths vd Stein Ulve uppger att bolaget exekverar på sin plan om att erhålla stora fleråriga avtal, samt att tillverkningskapaciteten utökas för att kunna ta emot ytterligare kunder.

Under det tredje kvartalet installerades flera nya maskiner och system, vilket påverkade volymerna negativt men kommer leda till ökad produktionskapacitet från och med fjärde kvartalet.

Framöver står Eevia Health fast vid sina finansiella mål om att nå en omsättning på 25 miljoner euro vid 2024, med en bruttomarginal på över 40 procent samt ebitda-marginal på över 15 procent.

Eevia Health, MEURQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1,30,6116,7%
EBITDA-0,8-0,1
Rörelseresultat-0,9-0,2
Resultat före skatt-0,9-0,2
Nettoresultat-0,9-0,2
Kassaflöde från löpande verksamhet1,40,5180,0%


http://media.finwire.com/media/FWS00699C6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eevia Health

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eevia Health

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt