Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Effektivitet

Effektivitet på 94 procent för Johnson & Johnsons vaccin vid en andra dos

Läkemedelsbolaget Johnson & Johnsons coronavaccin är 94 procent effektivt när en andra dos ges två månader efter den första. Det visar resultaten från en fas 3-studie, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Enligt J&J ökar en andra dos mängden antikroppar med fyra till sex gånger jämfört med bara en spruta. Den ger också ett 100 procentigt skydd mot svåra sjukdomar orsakade av covid-19.

J&J:s vaccin är unikt då det till skillnad från andra varianter ges bara en gång. Men effekten har varit betydligt lägre och vaccinet har inte heller använts i hög grad efter upptäckter av enstaka fall med blodpropp.

Hittills har bara 14,8 miljoner amerikaner fått J&J-vaccin. De senaste resultaten ökar chansen för bolaget att övertyga läkemedelsmyndigheten FDA att tillåta en andra dos för att stärka deras försvar mot viruset, skriver CNBC.

https://www.cnbc.com/2021/09/21/jj-covid-vaccine-booster-shot-is-94percent-effective-when-given-at-two-months.html

https://www.prnewswire.com/news-releases/johnson--johnson-announces-real-world-evidence-and-phase-3-data-confirming-strong-and-long-lasting-protection-of-single-shot-covid-19-vaccine-in-the-us-301381176.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Johnson & Johnson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Johnson & Johnson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt