Egetis Therapeutics summerar investerardagen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Egetis Therapeutics summerar investerardagen

Läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics håller på tisdagseftermiddagen en investerardag i Stockholm, där bolaget kommenterar nyligen uppnådda betydande milstolpar, status på Retriact-studien samt ger en företagsuppdatering. Det framgår av ett pressmeddelande.

De senaste månaderna har varit transformativa för Egetis. Nyligen uppnådda betydande milstolpar inkluderar ansökan om marknadsgodkännande för Emcitate för behandling av MCT8-brist i EU, vilken lämnades in den 9 oktober.

Detta följdes den 10 oktober av en kombinerad finansiering på 462 miljoner kronor, bestående av en riktad emission på 172 miljoner kronor och en skuldfinansiering på 290 miljoner kronor.

Slutligen ingick Egetis den 10 november ett exklusivt licensavtal med Fujimoto Pharmaceutical Corporation för att utveckla och kommersialisera Emcitate för behandling av MCT8-brist i Japan. Fujimoto kommer att finansiera den nödvändiga utvecklingen i Japan och ansvara för regulatoriska interaktioner. Egetis behåller en betydande andel, ungefär en tredjedel, av framtida intäkter i Japan.

Under investerardagen kommer bolaget även att ge en uppdatering om Retriact-studien, vilken är beslutsgrundande för ansökan om marknadsgodkännande, NDA, i USA. Studien startades i slutet av juni 2023 på det första deltagande sjukhuset och den första patienten rekryterades i juli 2023. Hittills har Retriact-studien rekryterat 7 patienter, av ett mål på 16 utvärderbara patienter, vid de två deltagande sjukhusen som aktivt rekryterat sedan juli och augusti. Ett ytterligare sjukhus började rekrytera i mitten av december och ett fjärde förväntas börja rekrytera i januari 2024. Det är 27 potentiella patienter identifierade för den återstående rekryteringen, av vilka 8 patienter står på behandling och 19 är behandlingsnaiva patienter.

Totalt behandlas nu över 190 patienter med Emcitate och allt fler patienter får tillgång till behandling, vilket är en bekräftelse på det medicinska behovet för dessa patienter. Vidare har ytterligare 50 patienter med MCT8-brist identifierats i USA, vilka tidigare inte varit diagnostiserade eller kända för bolaget.

- Vi befinner oss nu i en god position för att fortsätta vårt arbete med att utveckla Emcitate till marknaden som den första behandlingen för patienter med MCT8-brist, kommenterar vd Nicklas Westerholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Egetis Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Egetis Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt