Nyhet

Ellens omsättningsökning bromsade in under tredje kvartalet

Ellen redovisar ökande omsättning under första nio månaderna jämfört med samma period året innan. Ebita-resultatet visade mindre förlust än året innan.

Omsättningen steg 1,5 procent till 14,8 miljoner kronor (14,6) och ebita-resultat blev -5,3 miljoner kronor (-6,0) för niomånadersperioden.

"Fram till maj hade Ellen en försäljningstillväxt om +44,5 procent. Ett helt fantastisk resultat som
visar att vår strategi och målmedvetna arbete ger det resultat vi önskar. Juni månad är första
månaden där vi ser effekten av de restriktioner som drabbat flertalet av våra marknader. Denna
påverkan ser vi även under kvartal tre och den fina försäljningstillväxten har bromsats in. Dock får vi positiva signaler från flera marknader där man ser att försäljningen börjar ta fart igen och vi ser med tillförsikt på framtiden som i dagsläget är svår att sia om då vi inte vet hur pandemin kommer fortlöpa och påverka de marknader vi finns på", säger Charlotta Nilsson, vd för Ellen.

Ellen har under morgonen aviserat att en nyemission om 14,9 miljoner kronor ska genomföras.

Ellen, Mkr9M-20209M-2019
Nettoomsättning14,814,6
EBITA-5,3-6,0

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ellen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ellen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt