Nyhet

Embellence

Embellence genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 24 mars

Embellence Group genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market med första handelsdag den 24 mars. Det framgår av ett pressmedelande.

Bolaget är ett varumärkesbolag inom heminredning, med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning.

Erbjudandet är riktad till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utomlands. Teckningskursen är 42 kronor per aktie, vilket värderar samtliga aktier i bolaget till 900 miljoner kronor. Anmälningstiden löper från 16 mars till 23 mars.

Erbjudandet omfattar 7,49 miljoner befintliga aktier, motsvarande ett värde om 315 miljoner kronor erbjudna av huvudägaren WA Wallvision. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 2,2 miljoner befintliga aktier. Inga nya aktier emitteras och bolaget kommer därmed inte tillföras någon kapital genom erbjudandet.

Ankarinvesterare är Strand Kapitalförvaltning, Prior & Nilsson, FE Småbolag Sverige, Gerald Engström, Provobis och Nordic Cross Asset Management som har åtagit sig att förvärva 5 miljoner aktier i erbjudandet.

Embellence Group hade för 2020 en nettoomsättning på 570 miljoner kronor med en justerad ebita-marginal på 14 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Embellence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embellence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt