Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Envirologic minskar omsättning och resultat under tredje kvartalet

Tvättrobotsbolaget Envirologic redovisar en mindre förändring i sin omsättning och sitt resultat i det tredje kvartalet.

Omsättningen sjönk 3,1 procent till 6,2 miljoner kronor (6,4).

Rörelseresultatet blev -0,8 miljoner kronor (0,9).

Resultatet före skatt var -0,8 miljoner kronor (0,9).

Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (0,7).

Tredje kvartalets orderingång var 12 (34) robotar och 17 (20) robotar har levererats.

"Försäljningen har under årets första sex månader gått starkt. Det är först i tredje kvartalet vi märkt effekterna av den osäkerhet som en tid präglat de flesta andra branscher och vi ser en viss avmattning och en något lägre omsättning än budgeterat. Detta har främst påverkat vår nyetablering och försäljning i Danmark, där alla branschmässor ställts in eller skjutits på framtiden", skriver vd Johan Wennerberg i kvartalsrapporten.

Under årets nio första månader har totalt 80 stycken EVO Cleaner levererats till kunder.

Satsningen på en produkt för kycklingar är försenad.

"Utvecklingen av tvättroboten för kycklingstallar har fortsatt under perioden, men lanseringen av produkten kommer att försenas jämfört med den ursprungliga tidplanen. Detta beror dels på tekniska utmaningar, dels på en pågående omorganisation och resursförstärkning inom utvecklingsavdelningen", skriver Wennerberg.

Envirologic, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning6,26,4-3,1%
Rörelseresultat-0,80,9
Rörelsemarginal14,1%
Resultat före skatt-0,80,9
Nettoresultat-0,60,7

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Envirologic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Envirologic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.