Nyhet

EQL

EQL Pharma ökar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet

Generikabolaget EQL Pharma redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också under perioden.

Omsättningen steg till 52,5 miljoner kronor (24,2). Justerat för försäljning av engångskaraktär blev omsättningen 34,5 miljoner kronor (24,2).

Bruttovinsten blev 16,3 miljoner kronor (10,4).

Rörelseresultatet blev 5,9 miljoner kronor (3,4).

Resultatet före och efter skatt var 5,4 miljoner kronor (3,2).

Resultat per aktie hamnade på 0,18 kronor (0,11).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 4,3 miljoner kronor (-40,2).

Likvida medel uppgick till 8,0 miljoner kronor (19,7).

"I tillägg till att summera ett starkt andra kvartal vill jag också nämna att vi jobbar fortsatt hårt med expansionen av våra produkter I Europa och har påbörjat flera licensdiskussioner för de produkter och marknader där vi inte planerar att sälja själva", säger vd Christer Fåhraues i en kommentar.

EQL Pharma, MkrQ2-2021/2022Q2-2020/2021
Nettoomsättning52,524,2
Bruttoresultat16,310,4
Rörelseresultat5,93,4
Resultat före skatt5,43,2
Nettoresultat5,43,2
Resultat per aktie, kronor0,180,11
Kassaflöde från löpande verksamhet4,3-40,2
Likvida medel8,019,7


http://media.finwire.com/media/FWS0069527-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt