EQT-associerade lagerautomationsbolaget Autostore siktar på IPO-värdering på över 100 miljarder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EQT-associerade lagerautomationsbolaget Autostore siktar på IPO-värdering på över 100 miljarder

EQT-associerade

EQT-delägda lagerautomationsbolaget Autostore siktar på en värdering upp till 103 miljarder norska kronor när det noteras på Oslobörsen. Det framgår av ett pressmeddelande. Första handelsdagen är planerad den 22 oktober.

Bolaget har prissatt noteringen till mellan 27-31 norska kronor per aktie. Man tänker dra in 2,7 miljarder norska kronor från nyemitterade aktier samt mellan 10,8-12,8 miljarder norska kronor från befintliga aktier som säljs av nuvarande ägarna, inklusive EQT.

Autostore tänker använda noteringslikviden till att minska sin skuldsättning och exekvera på sin tillväxtstrategi.

Autostore har verksamhet i över 35 länder och har en kontrakterad bas om 667 lagersystem. 2020 genererades en omsättning om 182,1 miljoner dollar med ett justerad ebitda-resultat om 93,5 miljoner.

EQT sitter på 5,55 procent av kapitalet i bolaget.

https://newsweb.oslobors.no/message/544005

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.