Ett hundratal SAS piloter demonstrerar vid huvudkontoret - DN

Nyhet

Ett hundratal SAS piloter demonstrerar vid huvudkontoret - DN

Ett hundratal av flygbolaget SAS piloter samlades för att demonstrera för att man manövrerats bort återanställningsrätten de blivit lovade när de avskedades under pandemin. Det skriver Dagens Nyheter.

Framförallt var det uppsagda piloter och deras tidigare kollegor som samlades vid huvudkontoret i Stockholm. De uppsagda piloterna menar att SAS "passat på" att göra sig av med dem under krisen, till förmån för ny personal i dotterbolag och bemanningsföretag.

– Det är ett övergrepp på den svenska modellen. Man struntar fullständigt i parterna och hur vi ska förhålla oss till varandra, säger Svensk Pilotförenings ordförande Martin Lindgren till DN.

Hälften av företagets arbetsstyrka fick gå under pandemin, däribland 500 piloter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev