Nyhet

Euris

Euris rapporterar oförändrade intäkter och resultat i tredje kvartalet

Diagnostikbolaget Euris redovisar oförändrad omsättning under tredje kvartalet 2021 jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten var oförändrad.

Nettoomsättningen uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet före skatt var -0,6 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (-0,6). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,02).

- Trots att bolagets årliga försäljning av egna produkter under perioden 2016 till 2020 har ökat med mellan 68 till 100 procent per år är jag personligen inte nöjd med detta tillväxttempo. Vårt fokus på att sälja i Sverige direkt till slutkunder har resulterat i att antalet svenska djursjukhus som rutinmässigt använder våra egna produkter uppgår till åtta stycken. Dessa är viktiga svenska referenskunder med vilka det blir allt lättare att attrahera både nya kunder och globala distributörer. Under 2022 kommer vi successivt att gå över till att arbeta med distributörer på alla marknader inklusive den svenska i syfte att bättre använda våra begränsade personalresurser. Jag tror att med denna nya försäljningsstrategi kommer tillväxttempot för försäljning av egna produkter växlas upp betydligt. Min uppskattning i dagsläget är att lönsamhet kan uppnås med en kundbas på motsvarande 50 svenska djursjukhus eller veterinärpraktikmottagarna, kommenterar vd Dario Kriz i delårsrapporten.

- Tyvärr har den pågående coronavirus (covid-19) pandemin tvingat verksamheter i de flesta EU länder att temporärt stänga. Detta har försenat den planerade marknadsföringen och försäljningen av våra produkter i dessa länder. Vi för diskussioner med våra distributörer och bedömer i dagsläget att verksamheterna kommer att öppnas upp igen under första halvåret 2022 och att vi då ska kunna komma igång med försäljningen även på dessa marknader inom EU, fortsätter Dario Kriz.

Euris, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,10,10,0%
Rörelseresultat-0,6-0,6
Resultat före skatt-0,6-0,6
Nettoresultat-0,6-0,6
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,02


http://media.finwire.com/media/FWS006A760-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om European institute

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien European institute

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt