Nyhet

Eurocine Vaccines företrädesemission tecknades till 80 procent inklusive garantitecknare

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines företrädesemisson tecknades totalt till 80 procent av
befintliga aktieägare, allmänheten samt garantitecknare. Bolaget tillförs därmed initialt 25,3 miljoner kronor före emissionskostnader på 5,1 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utfallet medför bland annat att Eurocine Vaccines kan genomföra huvuddelen av de förberedande aktiviteterna inför starten av den första kliniska studien med bolagets vaccinkandidat mot klamydia.

Nyemissionen tecknades till 25,3 miljoner kronor, inklusive teckningsåtagande av om 0,1 miljon kronor och garantiteckning om 8,7 miljoner kronor. Bolaget emitterar 6,32 miljoner nya aktier och 3,16 miljoner teckningsoptioner TO 4 och har därefter 14,21 miljoner aktier och 3,16 miljoner teckningsoptioner TO 4 utestående.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt