Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastout

Fastout ökade omsättningen med nästan 40 procent, rapporterar mindre vinst

VR- och drönarbolaget Fastout redovisar en ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget vänder också till en mindre vinst för perioden.

Omsättningen steg till 1,8 miljoner kronor (1,3). Särskilt hög aktivitet har det varit i Norge under perioden, och det har även kommit positiva signaler från Spanien uppges det.

"I Norge ligger aktiviteten på betydligt högre nivåer. Det gäller såväl kunder som antal mappade vyer, där vi i år lagt till fler än 13.500 360°-drönarvyer i till exempel områden kring Oslo. Aktiviteten hos kunderna syns också i ökade intäkter för den norska marknaden, där vårt samarbete med Inviso känns som helt rätt vägval", säger vd Håkan Lindgren.

I Spanien har ny EU-lagstiftning underlättat för möjligheterna att använda drönare. I takt med det är intresset för Fastouts tjänster i stigande trend, där också bostadsmarknaden återhämtat sig efter pandemin. Sammantaget ett klart bättre utgångsläge för oss med andra ord", fortsätter Lindgren.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev 22 300 kronor, jämfört med en förlust på 27 400 kronor samma period i fjol.

"Resultatet landar precis kring nollstrecket, vilket ska ses i ljuset av engångskostnader på 180 000 kronor för listbyte och befarade kundförluster", påpekar Lindgren.

Fastout, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1,81,338,5%


http://media.finwire.com/media/FWS0068862-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om FastOut Int

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien FastOut Int

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt