Nyhet

Fidelio

Fidelio Capital skapar djurhälsokoncernen Vimian, har siktet inställt på börsen enligt Di

Fidelio Capital aviserar i ett pressmeddelande skapandet av Vimian som är en ny koncern bestående av djurhälsobolag. Enligt uppgifter till Dagens industri finns det också planer på att ta verksamheten till Stockholmsbörsen inom ett halvår.

Fidelios vd och grundare Gabriel Fitzgerald vill dock inte bekräfta detta.

”Vi kommenterar inte enskilda fall, men vi förbereder alla våra bolag för att kunna börsnoteras. Fidelio har som ambition att vara huvudägare i bolaget under en överskådlig framtid”, säger han till Di.

Vimian har huvudkontoret i Stockholm och sysselsätter över 400 personer. Antalet kunder är 15 000 utspridda i över 70 länder. Den årliga omsättningen uppgår till cirka 140 miljoner euro, motsvarande 1,4 miljarder kronor.

”Med Vimian samlar vi några av de mest innovativa, högkvalitativa och entreprenöriella bolagen under ett och samma paraply för att skapa ett unikt och diversifierat erbjudande av högkvalitativa produkter och tjänster inom fyra snabbväxande områden”, säger Gabriel Fitzgerald i pressmeddelandet.

De fyra områdena är Specialty Pharma, Diagnostics, Veterinary Services och MedTech.

https://mfn.se/a/vimiangroup/fidelio-skapar-vimian-ett-globalt-powerhouse-inom-djurhalsa

https://www.di.se/nyheter/fidelio-capital-bildar-djurhalsokoncern-borsnotering-kan-vara-nara/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt