Flexion Mobile sänker helårsguidningen, preliminära intäkter 14,8 miljoner pund (18,5) i Q3
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexion Mobile sänker helårsguidningen, preliminära intäkter 14,8 miljoner pund (18,5) i Q3

Flexion

Brittiska mobilspelsdistributören Flexion Mobile sänker sin helårsguidning för intäkterna. Det görs i samband med att bolaget presenterar preliminära intäktssiffror för det tredje kvartalet, samt ger uppskattningar över intäkterna i oktober och det fjärde kvartalet.

Intäkterna uppgick till 14,8 miljoner pund i det tredje kvartalet (18,5). Fördelat över månaderna var intäkterna i juli på 4,5 miljoner pund (5,8), i augusti på 4,9 miljoner (6,5) och i september på 5,3 miljoner (6,2).

Flexion uppskattar också att intäkterna efter periodens utgång i oktober var på 6,6 miljoner pund (6,4).

Förväntningarna för hela fjärde kvartalet är att intäkterna ökar till 22-29 miljoner pund, jämfört med 21,7 miljoner pund året innan.

Samtidigt skruvar bolaget ner sina förväntningar för intäktstillväxten för helåret till 0-10 procent, från tidigare 20-40 procent. Revideringen beror på utdragna förhandlingar av stora kontrakt och försenade spellanseringar under tredje kvartalet.

Hittills under 2023 har intäkterna ökat med 7 procent i konstanta valutor. Enligt bolaget inleddes en återhämtning i september genom den framgångsrika lanseringen av flera nya titlar tillsammans med en betydligt starkare distribution i några av bolagets huvudbutiker och den nyligen lanserade GetApps-butiken för Xiaomi.

"Sedan lanseringen av Monopoly Go och Stumble Guys i våra kanaler under Q3 har vi lagt i en högre växel och ser ett starkare intresse från de mest inkomstbringande spelutvecklarna runt om i världen. Det ger oss förutsättningar för ett stabilt Q4 2023 och ett omvälvande 2024 - året då European Digital Markets Act kommer att bidra till att driva ytterligare tillväxt inom alternativ distribution", kommenterar vd Jens Lauritzson.

Flexion släpper nästa delårsrapport den 22 november.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Flexion Mobile

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Flexion Mobile

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt