Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube

Flexqube ökar omsättning och förbättrade resultatet under fjärde kvartalet

Vagns- och robotteknikbolaget Flexqube redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade. Orderingången mer än dubblades.

Omsättningen steg 98,3 procent till 47,4 miljoner kronor (23,9). Det är en ny rekordnivå för bolaget.

Ebitda-resultat blev -2,8 miljoner kronor (-3,1). Rörelseresultatet blev -3,9 miljoner kronor (-4,3).

Resultatet före skatt var -4 miljoner kronor (-4,4). Resultatet efter skatt blev -4,1 miljoner kronor (-4,4). Resultat per aktie hamnade på -0,5 kronor (-0,6).

Orderingången landade på 52,3 miljoner kronor (20,2), en ökning med 158,9 procent mot föregående år. Det är också en ny rekordnivå.

"Orderingången under andra halvåret 2021 är 50 procent högre än under första halvåret och det säger en del om den trend bolaget har, hur attraktivt vårt erbjudande är nu när pandemin börjar lätta för våra kunder", skriver vd Anders Fogelberg i rapporten. Han uppger också att offertvolymen ser bra ut inför början på året.

För året ligger tre målsättningar som ett tydligt fokus för bolaget. Första målet är att arbeta vidare mot att bli ett erkänt robotteknik. Den andra är att accelerera försäljningen (genom ett mer fokuserat arbete på nyckelkunder, organisera säljteamet för eQart-försäljning och att öka andelen distributörs- och integratörsförsäljning) och den tredje att skala upp Operations och därmed bolagets leveranskapacitet.

"Den sista är ett extremt viktigt område där vi sett att vår Operation begränsat vår tillväxt på kort sikt och där vi måste investera tid och resurser i att skapa en större skalbarhet. Det gäller både att öka antalet leverantörer men också att arbeta vidare med ett koncept som än mer underlättar montering på plats hos kunden", skriver Fogelberg.

Flexqube, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Orderingång52,320,2158,9%
Nettoomsättning47,423,998,3%
EBITDA-2,8-3,1
Rörelseresultat-3,9-4,3
Resultat före skatt-4-4,4
Nettoresultat-4,1-4,4
Resultat per aktie, kronor-0,5-0,6
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006EB7B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt