Flygaktier fortsätter lyfta efter Johnsons besked - BN - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Flygaktier fortsätter lyfta efter Johnsons besked - BN

Det europeiska flyg- och reseindexet fortsätter att klättra på tisdagen. Som mest var det upp 2 procent efter att ha klättrat 4,3 procent på måndagen.

Det som lyfter bolagen inom sektorn är brittiska premiärministern Boris Johnsons besked om att luckra upp landets lockdown över de kommande fyra månaderna. Som ett led i detta öppnade Johnson för möjligheten att återuppta internationella flygningar redan från och med 17 maj.

Antalet bokningar hos lågprisaktören Easyjet kom att mer än fyrdubblas under timmarna efter Johnsons besked. Vd Johan Lundgren uppgav till Bloomberg News att det hela tiden har funnits en uppdämd efterfrågan för resor. De destinationer som Easyjets kunder vill flyga till är där solen skiner i Sydeuropa, så som Alicante och Palma i Spanien, Faro i Portugal och de grekiska öarna. Kreta toppar listan. Augusti är den mest populära resemånaden.

Samtliga flygaktier runt om i Europa stiger med att antal procent under tisdagen. Även hemma i Sverige lyfter SAS med cirka 4 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos de populära nätmäklarna Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper enkelt och smidigt. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR som är en ny plattform där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att kunderna betalar 30-50 % lägre avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Hedvig skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev