Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Formpipe

Formpipe förbättrade rörelseresultatet med över 20 procent

Programvarubolaget Formpipe Software ökade både omsättningen och rörelseresultatet i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg 10,4 procent till 106 miljoner kronor (96). Affärsområde Private sticker ut mest med en omsättningsökning på 18 procent under perioden.

"Under det tredje kvartalet har vi sett en stark tillväxt inom offentlig sektor i Danmark, där affären med Landbrugsstyrelsen, som annonserades under andra kvartalet, bidrar till ett positivt momentum på marknaden. Även i Sverige möter vi en god efterfrågan på såväl produkter som tjänster. Vi noterar dock den hårda konkurrensen om kompetens vilket kortsiktigt påverkar vår förmåga att växa i detta segment”, kommenterar vd Christian Sundin.

Det uppges också att bolagets årliga kontraktsvärde, det vill säga nettot av alla vunna kontrakt med repetitiva intäkter, kom att öka för tredje kvartalet i rad. Dessa uppgick till 9 miljoner kronor jämfört med 4 miljoner kronor samma period förra året.

Ebitda-resultat blev 30 miljoner kronor (27), med en ebitda-marginal på 28,3 procent (28,1).

Rörelseresultatet blev 17 miljoner kronor (14), med en rörelsemarginal på 16,0 procent (14,6).

Resultatet efter skatt blev 12 miljoner kronor (9), och per aktie 0,23 kronor (0,17).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 30 miljoner kronor (3).

Formpipe, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1069610,4%
EBITDA302711,1%
EBITDA-marginal28,3%28,1%
Rörelseresultat171421,4%
Rörelsemarginal16,0%14,6%
Nettoresultat12933,3%
Resultat per aktie, kronor0,230,1735,3%
Kassaflöde från löpande verksamhet303900,0%


http://media.finwire.com/media/FWM0068884-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Formpipe Software

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Formpipe Software

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.