Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortsatt catch-up effekt att vänta i Shortcut Media under H2 - Analyst Group

Filmproduktionsbolaget Shortcut Medias rapport för andra kvartalet visar att den förra rapporten var ett hack i tillväxt- och lönsamhetskurvan. Det skriver Analyst Group i en uppdragsanalys.

Omsättningen uppgick till rekordhöga 19,2 miljoner kronor (13,4), vilket förklaras av offensiva operationella satsningar under Q1, återhämtningen på mediamarknaden och konsolideringen av förvärven Magoo och Klapp & Co.

Vad gäller återhämtningen på mediamarknaden har medieinvesteringarna ökat kraftigt och är upp 11 procent mot 2020, men fortsatt ungefär hälften vad de var gentemot 2019. Analyst Group räknar med fortsatta investeringsökningar på denna front.

”Då marknaden successivt börjar normaliseras är en fortsatt catch-up effekt att vänta under H2-21, vilket ger bränsle för fortsatt stark tillväxt för SMG”, skriver analystjänsten.

Värderingsintervallet ligger på 3,07-8,07 kronor med ett basscenario på 5,27 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Shortcut Media

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Shortcut Media

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt