Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fractal

Fractal Gamings nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, handel på First North inleds idag

Fractal Gaming börjar idag den 11 februari att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Intresset för att teckna aktier i bolaget har varit mycket stort bland såväl svenska och internationella institutionella investerare som allmänheten i Sverige och erbjudandet var kraftigt övertecknat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fractal Gaming säljer gamingprodukter för PC i premiumsegmentet, vilket i bolagets fall inbegriper chassin, nätaggregat och kylning.

Teckningskursen var som tidigare kommunicerat 41 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolaget på 1 194 miljoner kronor.

Erbjudandet består av 11,67 miljoner befintliga aktier som erbjuds av huvudägaren Litorina IV och ett fåtal andra aktieägare. Bolaget kommer inte att erhålla någon försäljningslikvid från försäljningen av aktierna i erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 1,75 miljoner befintliga aktier. Erbjudandet omfattar inklusive övertilldelningsoptionen totalt 13,42 miljoner aktier.

Ankarinvesterare är Tin Fonder, Ernström Finans, Handelsbanken Fonder på uppdrag av Microcap Sverige, Enter Småbolagsfond och LMK Venture Partners som tecknar aktier för 270 miljoner kronor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Fractal Gaming

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fractal Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt