Fractal Gamings nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, handel på First North inleds idag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Fractal Gamings nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, handel på First North inleds idag

Fractal

Fractal Gaming börjar idag den 11 februari att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Intresset för att teckna aktier i bolaget har varit mycket stort bland såväl svenska och internationella institutionella investerare som allmänheten i Sverige och erbjudandet var kraftigt övertecknat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fractal Gaming säljer gamingprodukter för PC i premiumsegmentet, vilket i bolagets fall inbegriper chassin, nätaggregat och kylning.

Teckningskursen var som tidigare kommunicerat 41 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolaget på 1 194 miljoner kronor.

Erbjudandet består av 11,67 miljoner befintliga aktier som erbjuds av huvudägaren Litorina IV och ett fåtal andra aktieägare. Bolaget kommer inte att erhålla någon försäljningslikvid från försäljningen av aktierna i erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 1,75 miljoner befintliga aktier. Erbjudandet omfattar inklusive övertilldelningsoptionen totalt 13,42 miljoner aktier.

Ankarinvesterare är Tin Fonder, Ernström Finans, Handelsbanken Fonder på uppdrag av Microcap Sverige, Enter Småbolagsfond och LMK Venture Partners som tecknar aktier för 270 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fractal Gaming

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fractal Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt