Geelys och Volvos fusion sätts på paus - Di - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Geelys och Volvos fusion sätts på paus - Di

Geelys planer på att slå samman Geeely Automotive med Volvo Cars skjuts på framtiden. Förutom ett internt motstånd har det blivit allt mer politiskt känsligt och processen påverkas även indirekt av den stoppade noteringen av Ant Group, rapporterar Dagens industri.

”Det skulle vara väldigt dålig tajming att gå vidare mot en sammanslagning nu med det politiskt känsliga läge som råder kring kinesiska företag. Det skulle kunna skada Volvos varumärke oerhört”, säger en källa till tidningen.

Volvo Cars ägs sedan tio år av Geely Holding men har varit oberoende med egen styrelse. För ett år sedan släppte Geely nyheten att man utredde en sammanslagning. Utredningen lades på is i somras när Geely Automobile, vid sidan av sin notering på Hongkongbörsen, ansökte om att noteras på Shanghais tekniklista. Geely fick klartecken från Shanghaibörsen i september, inväntar fortfarande godkännanden från kinesiska myndigheter.

Processen ska därefter ha fördröjts ytterligare av att Alibabagrundaren Jack Mas börsnotering av fintechjätten Ant Group stoppats.

"Den börsyra som jättenoteringen av Ant Group hade inneburit uteblev och det har gett kedjereaktioner för andra planerade börsnoteringar som Geely Automobile. Chansen till höga värderingar har minskat", skriver Di.

https://www.di.se/nyheter/geelys-volvofusion-satts-pa-paus-efter-jack-mas-stoppade-notering/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Volvo Cars

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Cars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev