Nyhet

Genesis IT ökar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet - vässat mobila kassalösningen

Affärssystembolaget Genesis IT redovisar något ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även högre rörelsevinst.

Omsättningen steg 0,4 procent till 22,6 miljoner kronor (22,5).

Rörelseresultatet blev 6,9 miljoner kronor (4,9), med en rörelsemarginal på 30,5 procent (21,8).

Resultatet före skatt var 7,2 miljoner kronor (5,1).

Resultatet efter skatt blev 5,7 miljoner kronor (4,0), en ökning med 42,5 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,56 kronor (0,40), vilket innebär en ökning med 40,0 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 11,8 miljoner kronor (7,5).

Vd Tommy Flink skriver i en kommentar att kvartalets enskilt viktigaste händelse är naturligtvis avtalsförlängningen med XL-BYGG kedjan.

"Utan att gå in på specifika detaljer avseende avtalets ekonomiska ramar så ger det naturligtvis framtidstro till bolaget. Vi kommer fortsättningsvis att ha en mycket god bas att utgå ifrån när vi fortsätter utveckla både bolag, marknad och produkt", säger Flink.

Vad gäller marknadsarbete så har man på grund av den pågående pandemin tvingats till förändrade arbetssätt, fysiska möten med kunder har tyvärr inte gått att genomföra.

"I gengäld har vi med hjälp av teknik och ny kunskap kunnat arbeta fram en hållbar metod för att fortsatt presentera vårt bolag och vår produkt på ett smakfullt sätt trots gällande förutsättningar", säger bolagschefen.

När det kommer till produktutveckling så har man under våren ytterligare förbättrat bolagets mobila kassalösning i kombination med ett antal andra funktioner som bolaget hoppas kunna presentera under hösten.

Genesis IT, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning22,622,50,4%
Rörelseresultat6,94,940,8%
Rörelsemarginal30,5%21,8%
Resultat före skatt7,25,141,2%
Nettoresultat5,74,042,5%
Resultat per aktie, kronor0,560,4040,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet11,87,557,3%

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genesis IT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genesis IT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt