Getinge sätter upp nya finansiella mål vid kapitalmarknadsdag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Getinge sätter upp nya finansiella mål vid kapitalmarknadsdag

Medicinteknikbolaget Getinge sätter upp nya finansiella mål inför eftermiddagens kapitalmarknadsdag.

- Getinges nya finansiella mål för 2022-2025, en årlig organisk tillväxt av nettoomsättningen om 4-6 procent samt en tillväxt om minst 10 procent av justerat resultat per aktie i snitt under perioden, ligger väl i linje med vår strategi och ambitioner, säger Mattias Perjos, vd och koncernchef på Getinge i ett pressmeddelande.

- Vår fortsatta organiska tillväxt och förbättrade maginaler kommer även att drivas av nya förvärv till vilka vi har stort handlingsutrymme, fortsätter Mattias Perjos.

Basscenariot för att nå tillväxtmålet avseende det justerade resultatet per aktie är en organisk försäljningstillväxt om 4-6 procent samt en gradvis förbättring av ebita-marginalen till minst 21 procent mot slutet av perioden. Därutöver kommer ytterligare tillväxt av både nettoomsättning och rörelseresultat tillkomma från selektiva förvärv, till vilket Getinge har betydande utrymme.

- När vi ser tillbaka på vad vi har åstadkommit sedan kapitalmarknadsdagen 2018, har vi levererat en tillväxt på över 4 procent CAGR och en förbättring av ebita-marginalen med cirka 8 procentenheter till 19,0 procent, fortsätter Mattias Perjos.

- Vi kommer att fortsätta att förbättra produktiviteten, samtidigt som vi också flyttar vår affärstillväxt mot produktområden och marknader med hög tillväxt och marginaler, både organiskt och via förvärv.

I oktober 2021 tillkännagav företaget slutförandet av sitt remedieringsarbete som gör det möjligt för Getinge att fokusera på mer framåtblickande aktiviteter.

- Våra lösningar behövs mer än någonsin för att möta globala hälsoutmaningar. Vi kommer att fortsätta att leverera värde till våra kunder genom våra produkter, lösningar och selektiva förvärv med en bra strategisk passform, avslutar Mattias Perjos.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Getinge

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Getinge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt