Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Global Defence & Security Fund minskade 3,4 procent i juli - flera bolag redovisar bättre resultat än väntat

Fonden Global Defence & Security Fund minskade 3,4 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 1,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 16,6 procent och är därmed sämre än index som har minskat 6,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Tor Sinclair.

Enligt Sinclair rapporterade flera bolag bättre resultat än väntat. Bland dessa fanns Saab, Textron och Lockheed Martin. Bolaget går in i tredje kvartalet med en stark orderstock.

"Saab rapporterade en starkare försäljning än förväntat på 8,84 miljarder kronor med en omsättningstillväxt jämfört med 2019 motsvarande 4,6 procent samt ett betydligt bättre resultat än förväntat. Som ett positivt tecken på Saabs framtida försäljningsutveckling fanns det nya order på 9,25 miljarder kronor under det andra kvartalet och företaget går in i det tredje kvartalet
med en stark orderstock, däribland finns stora order från den amerikanska armén och förväntningen är att bolaget kommer vara kassaflödespositivt."

Bland bolag som presterade sämre fanns Boeing och Raytheon Technologies, vilka båda rapporterade svagare resultat än väntat enligt Sinclair.

Framöver har Sinclair förtroende för fondens innehav.

"Vissa av innehaven har en något större exponering mot flygindustrin och den reala ekonomin men i stort sett är portföljen exponerad mot global säkerhet och vi ser positivt på fondens möjlighet att skapa god framtida avkastning".

Under månaden sålde fonden i Crowdstrike, Northrop Grumman, NortonLifeLock och Saab.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Lockheed Martin, Crowdstrike, Leidos, Northrop Grumman och L3Harris Technologies.

Global Defence & Security Fund, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-3,4
Index MM, förändring i procent-1,2
Fond i år, förändring i procent-16,6
Index i år, förändring i procent-6,4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Boeing

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt