Nyhet

Gold Town Games ökar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 31,8 procent till 2,9 miljoner kronor (2,2).

Rörelseresultatet blev 4,7 miljoner kronor (-0,9), med en rörelsemarginal på 162,1 procent.

Resultatet före skatt var 4,7 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet efter skatt blev 4,7 miljoner kronor (-0,9).

Resultat per aktie hamnade på 0,16 kronor (-0,06).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,6 miljoner kronor (0,2). Kortfristiga fordringar ökade med 8 miljoner kronor vilket påverkade denna post. Före förändringar i rörelsekapitalet låg kassaflödet på cirka 6 miljoner kronor.

Likvida medel uppgick till 4,1 miljoner kronor (0,7).

"Att våra produkter har varit featured är ett kvitto på kvalitet och att de engagerar sina användare. Förutom intäktsökning ger dessa features oss värdefull data och lägger också grunden till goda relationer för potentiella framtida upprepningar. Vi är på rätt väg och förblir ödmjuka med fokus på förbättringar för att än starkare möta konkurrensen", skriver vd:n Pär Hlutgren.

Gold Town Games, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning2,92,231,8%
Rörelseresultat4,7-0,9
Rörelsemarginal162,1%
Resultat före skatt4,7-0,9
Nettoresultat4,7-0,9
Resultat per aktie, kronor0,16-0,06
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,60,2
Likvida medel4,10,7485,7%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gold Town Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gold Town Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt