Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google får böter på 40 miljoner dollar i Australien

Teknikjätten Google, som är dotterbolag till Alphabet, bötfälls med motsvarande 40 miljoner dollar i Australien efter att en domstol i fjol fastställt att företaget vilselett användare kring insamling av platsinformation. Det rapporterar Technode.

Australiens konkurrens- och konsumentmyndighet inledde ett förfarande mot Google redan 2019, och i april förra året fastslog rätten att teknikbjässen brutit mot landets konsumentlag under perioden 2017-2018.

Google ska ha vilselett användarna kring vilken typ av funktion i operativsystemet Androids inställningar som faktiskt samlade in information kring var en specifik person befann sig.

Enligt Technode har Google gått med på en förlikning i frågan.

https://techcrunch.com/2022/08/12/google-android-location-tracking-australia/?tpcc=tcplustwitter&guccounter=1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt