Havsfrun ökade rörelseresultatet under fjärde kvartalet, vill göra Spac-liknande allians

Nyhet

{newsItem.title}

Havsfrun ökade rörelseresultatet under fjärde kvartalet, vill göra Spac-liknande allians

Rörelsevinsten ökade för investmentbolaget Havsfrun i det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår oförändrad utdelning. Bolaget har för avsikt att ingå en Spac-liknande allians.

Rörelseresultatet blev 4,0 miljoner kronor (1,7).

Resultatet före skatt var 4,0 miljoner kronor (1,6).

Resultatet efter skatt blev 4,0 miljoner kronor (1,6), en ökning med 150,0 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,33 kronor (0,14), vilket innebär en ökning med 135,7 procent mot föregående år.

I utdelning föreslås 1,50 kronor (1,50).

Substansvärdet uppgick vid årsskiftet till 156,0 miljoner kronor (191,5), motsvarande 12,89 kronor per aktie (15,82). Det var känt sedan tidigare.

Vd Jonas Israelsson skriver i en kommentar till rapporten att covid-19 har skapat en stor svensk och internationell kris men samtidigt också öppnat nya affärsmöjligheter.

"Den svenska och den globala ekonomin kan komma att förändras avsevärt framgent. Oväntade och intressanta affärsmöjligheter kan uppstå inte minst på grund av bristande likviditet i svensk företagsamhet generellt, liksom olika typer av strukturella förändringar", kommenterar bolagschefen.

Vd:n öppnar för att göra en ingå en strategisk allians med en ny partner. Det planerade upplägget sägs vara likt börstrenden Spac.

"Denna innebär en initial börsnotering av ett väsentligen likvitt bolag som siktar på att, inom 1–2 år från börsnoterad grund, i steg 2 skapa lönsamma strategiska allianser, genom uppköp, samgående eller på annat sätt. Havsfruns bedömning är att vi ligger väl framme i liknande bana, med etablerad historik, likvida tillgångar och nu mer än 6 000 aktieägare. Poängen är att skapa nya aktieägarvärden", skriver Israelsson.

Han fortsätter: "Vi är tämligen kräsna i vårt urval och siktar på allianser med klar samgåendepotential som väsentligt överstiger Havsfruns substansvärde. Ambitionen är hög men inte orimlig."

Havsfrun, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Rörelseresultat4,01,7135,3%
Resultat före skatt4,01,6150,0%
Nettoresultat4,01,6150,0%
Resultat per aktie, kronor0,330,14135,7%
Utdelning per aktie, kronor1,501,500,0%


http://media.finwire.com/media/FWM005B17A-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Havsfrun Investment

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Havsfrun Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev