Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Heimstaden

Heimstaden ökar hyresintäkterna och resultatet i andra kvartalet

Fastighetsbolaget Heimstaden redovisar ökade hyresintäkter och förbättrat resultat i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Hyresintäkterna uppgick till 2 114 miljoner kronor (1 651), en ökning med 28,0 procent mot föregående år. De ökade hyresintäkterna drevs främst av en positiv påverkan från förvärven i Danmark och Berlin tidigare i år.

Driftnettot uppgick till 1 353 miljoner kronor (1 096), en ökning med 23,4 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 5 681 miljoner kronor (2 095). Resultatet påverkades positivt av positiva värderingsjusteringar av fastighetsintillgångar på 4 612 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 4 574 miljoner kronor (1 747), en ökning med 161,8 procent mot föregående år.

Heimstadens vd Patrik Hall uppger att Universitet återigen börjat öppna upp, vilket är en positiv utveckling då det ökar efterfrågan för studentboenden på bolagets marknader.

Under maj expanderade Heimstaden till Storbritannien, genom ett fastighetsförvärv utanför Birmingham, och Hall skriver att det bara är en del av bolagets större expansionsplaner i Storbritannien.

Heimstaden, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Hyresintäkter2 1141 65128,0%
Driftöverskott1 3531 09623,4%
Resultat före skatt5 6812 095171,2%
Nettoresultat4 5741 747161,8%


http://media.finwire.com/media/FWS00641D2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Heimstaden

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Heimstaden

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt