Nyhet

Hubso

Hubso kallar till extra bolagsstämma den 11 februari

Aktieägarna i e-handelsbolaget Hubso Group kallas till extra bolagsstämma den 11 februari i Stockholm.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att emittera 10,91 miljoner teckningsoptioner som berättigar till teckning av lika många nya aktier i bolaget.

Vidare föreslås en emission av ytterligare 9,29 miljoner teckningsoptioner som berättigar till teckning av lika många nya aktier i bolaget. Dessa teckningsoptioner ska tecknas av Oliver Molse, Oscar Molse, Modelio Equity samt Exelity.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om förvärv av aktier i dotterbolaget Hubso AB från
säljarna Josefine Abrahamsson, Sonny Johansson och Philip Rasmusson med betalning genom en nyemission av 3,82 miljoner aktier till teckningskursen 78 öre per aktie.

Efter emissionerna kommer Josefine Abrahamsson äga 3,9 procent procent av kapitalet och rösterna i bolaget och de externa investerarna kommer äga respektive 1,3 procent av kapitalet och rösterna av röster och kapitalet i bolaget.

Styrelsen vill även ha ett bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier, konvertibler och teckningsoptioner, inom ramarna för bolagsordningens antal aktier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hubso Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hubso Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt